Joanna Saturna - ensimmäinen vuosisata

Joanna Saturna – ensimmäinen vuosisata kirja kertoo Suomen vanhimman charter-käytössä olevan purjelaivan tuhkimotarinan. Kirjassa kuvataan värikkäästi laivan historiaa, mittavaa muutosprojektia sekä charter-aluksen elämää nykyaikana.

Kiehtovan mukaansa tempaavan tarinan lisäksi kirjassa on näyttävä kuvitus ja se on erinomainen lahjakirja kaikille merestä, laivoista ja purjehduksesta kiinnostuneille.

Teoksen kirjoittaja FM Auli Irjala on vapaa toimittaja ja purjehtija. Aikaisemmat teokset: Meren selkä taittuu - kertomuksia Kristiinan purjehdukselta (Edita 2007) 

Joanna Saturna – ensimmäinen vuosisata
Tekijä: Irjala, Auli
Kustantaja: Uudenkaupungin merihistoriallinen yhdistys
ISBN: 9789519774558
EAN: 9789519774558
Julkaisuvuosi: 2008
Kieli: Suomi
Asu: Sidottu, kovakantinen
Sivumäärä: 200
Mustavalkokuvia: 35 kpl
Värivalokuvia: 120 kpl

Saatavuus: Toimituksessa heti
Ovh: 40 €

Hollannissa vuonna 1903 rakennettu, ajalleen tyypillinen purjeloggertti kalasti kaksi vuosikymmentä silliä Pohjanmeren karuissa olosuhteissa ja toimi 73 vuotta rahtilaivana Saksassa ja Norjassa. Kulman takana odotti kuitenkin synkkä kohtalo romurautana. Tarvittiin yhden miehen raudanlujaa päättäväisyyttä, perinteitä vaalivan merikaupungin apua ja paljon kovaa työtä, jotta alus saatiin pelastettua seuraavalle vuosisadalle.

Joanna Saturna jatkaa perinteitä kunnioittavaa meritaivalta tarjoamalla elämyksiä yhä uusille sukupolville sekä kouluttamalla nuoria. Joanna Saturna on hyväksytty Museoviraston Perinnelaivarekisteriin ja sen kotipaikka on Uusikaupunki.   

Tilaukset:  sales [at] joannasaturna [dot] com

Logger Sea Lines Oy  l  Puh: +358 400 444 024  l  sales@joannasaturna.com